Dibek taşında dövülüp, tiryakinin damak zevkine hitap eden, çok ayrıcalıklı Türk Kahvesidir.
Mideyi rahatlatır ve hoşluk verir. Şeker, tansiyon, astım, bronşit hastalarının vazgeçilmezidir.
Afrodizyak özelliği vardır. Sakinlik verir.
Ağız kokularını giderir, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Menengiç Antep fıstığının aşılanmamış halidir. Menengiç ağacı aşılandığında ağaç Antep Fıstığı olarak meyve verir. Toplanan menengiçler kavrulduktan sonra çekilir. Bu işlemden sonra menengiç meyveleri marmelata benzer bir hal alır ve menengiç için hazır hale gelir. Menengiç kahvesi için ülkemizin değişik yörelerinde; çitlembik, bıttım, çedene kahvesi gibi isimler de söylenmektedir.
Menengiç kahvesinin içimi kişisel zevklerinize göre farklılık göstermektedir. Bazıları menengicin tadını daha yoğun hissetmek ister, bazıları ise daha yumuşak tatlardan hoşlanır. Bu durumda menengicin süt ya da su ile yapımı söz konusu olur.
Tercih sizden damaklarınıza bayram ettirecek o eşsiz menengiç kahvesini tattırmak Kahveci Seddar Bey’den…
Menengiç Antep fıstığının aşılanmamış halidir. Menengiç ağacı aşılandığında ağaç Antep Fıstığı olarak meyve verir. Toplanan menengiçler kavrulduktan sonra çekilir. Bu işlemden sonra menengiç meyveleri marmelata benzer bir hal alır ve menengiç için hazır hale gelir. Menengiç kahvesi için ülkemizin değişik yörelerinde; çitlembik, bıttım, çedene kahvesi gibi isimler de söylenmektedir.
Menengiç kahvesinin içimi kişisel zevklerinize göre farklılık göstermektedir. Bazıları menengicin tadını daha yoğun hissetmek ister, bazıları ise daha yumuşak tatlardan hoşlanır. Bu durumda menengicin süt ya da su ile yapımı söz konusu olur.
Tercih sizden damaklarınıza bayram ettirecek o eşsiz menengiç kahvesini tattırmak Kahveci Seddar Bey’den…